Sifate Tiyang Mukmin

Diantara sifat-sifat utawi ciri-ciri tiyang mukmin inggih puniko.

Nomer setunggal
Tiang niku iman utawi percoyo barang ingkang ghoib.
Kados to percoyo wontenipun poro malaikat Alloh, kitab-kitab Alloh lan percoyo wontenipun dinten qiamat, wontenipun suwargo, neroko lan kehidupan ing akherat.

Nomer kaleh.
Purun indakaken ibadah sholat gangsal wekdal.
Poro sedulur, yen beduge wis ditabuh
Suworo adzan iku tondho aweh weruh
Enggalo mangkat anggota wudhu den wasuh
Ojo enak-enak mong-omongan karo lungguh opo maneh ndelok tv.

Ayoo poro konco berjamaah sholat fardhu.

Nomer tigo
Purun infaq utawi shodaqoh.
Saking rezeki ingkang kulo panjenengan tampi puniko wonten hak ipun tiyang lentu.
Kanggo mbantu poro fakir, yatim piatu lan berjuang kanggo negakne agami islam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s